fotogalerija

kako do nas
 
Izleti

Aktivni turizam

Izleti

Posebnu draž ovom mjestu daje spoj mora i planine pa je Paklenička rivijera idealno mjesto za kombinaciju penjanja i sportova na vodi.

Za sve koji žele provesti svoj odmor aktivno, prepustiti se avanturističkom i sportskom duhu ovaj kraj nudi bezbroj sadržaja.

Pansion Michael nalazi se u Starigrad Paklenici okružen sa 4 NP koje preporučamo za sve goste koji vole vidjeti i uživati u prirodnim ljepotama.
   

Alpinizam i sportsko penjanje


NP Paklenica je najznačajniji hrvatski penjački centar, poznat i izvan granica Hrvatske, a po uređenosti i kvaliteti smjerova svrstava se u sam vrh europskih penjališta.

Danas na pakleničkim penjalištima postoji preko 400 opremljenih i uređenih smjerova različitih težina i dužina pa svaki penjač može pronaći ponešto za svoj užitak. Glavna penjačka sezona u Paklenici počinje u proljeće i traje do kasno u jesen.


Planinarenje i biciklizam


Na području NP Paklenica postoji oko 150 km planinskih staza i putova. Najposjećenija je staza od recepcije, kanjonom Velikom Paklenicom do planinarskog doma Paklenica (oko 2 sata)


Spelologija


Paklenica se odlikuje bogatstvom krških pojava: škrape, kamenice, jame i špilje. Na području parka zabilježeno je 70-ak špiljskih objekata među kojima su najljepše špilje Manita peć i jama Vodarica.


Rafting i kanuing


Ukoliko ste puni adrenalina uputite se na rafting po rijeci Zrmanji.


Jet ski, Parasailing


U blizini Pansiona nudi Vam se mogućnost iznajmljivanja Jet-skia.


Putovanja brodom podvelebitskim kanalom


U središtu mjesta nudi Vam se velik izbor brodica koje će Vas provesti podvelebitskim kanalom do rijeke Zrmanje.


Winnetou


Legenda živi Legendarni filmovi o indijanskom poglavici Winnetou snimani su 60-ih godina prošlog stoljeća prema djelima Karla Maya na mnogim lokacijama u Hrvatskoj.

Najatraktivnije lokacije nalaze se u neposrednoj blizini Rivijere Paklenica –Nacionalni parkovi Paklenica, Krka, Plitvička jezera te Parka prirode Velebit ( Tulove grede, Kanjon rijeke Zrmanje).

 

NP Paklenica

Između najvišeg vrhunca Velebita (Vaganski vrh 1758 m) i obale Jadranskog mora, na površini od 95 km, prostire se Nacionalni park Paklenica. Područje današnjeg parka 1949g. proglašeno je nacionalnim parkom.

Najatraktivnije obilježje daju mu monumentalni kanjoni Velike i Male Paklenice, čije su okomite litice visoke i preko 400 m, učinile Paklenicu Svjetski poznatim odredištem. Ovdje raste do 800 biljnih vrsta od toga kojih 40-ak endema.


www.paklenica.hr


NP Kornati

Zbog izuzetnih krajobraznih ljepota, zanimljive geomorfologije, velike razvedenosti obalne crte i naročito bogatih biocenoza morskog ekosustava, godine 1980, veći dio Kornatskog akvatorija proglašen je Nacionalnim parkom.

www.kornati.hr


NP Krka

Sa svojih sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 242 m Krka je prirodni i krški fenomen. Nacionalnim parkom proglašena je 1985 god.

www.npkrka.hr


NP Plitvička jezera


Plitvička jezera su najpoznatiji Nacionalni park u Hrvatskoj, a ubrajaju se među najljepše znamenitosti u Europi. Zbog njihove ih je prirodne raznolikosti UNESCO uvrstio u popis svjetske prirodne baštine. Plitvička jezera sastoje se od 16 međusobno povezanih jezera sa brojnim vodopadima, a okružuje ih gusta šuma.

www.np-plitvicka-jezera.hr


Zadar


Zadar - središte regije, grad začet prije 3.000 godina. Zadivljuje svojom arhitekturom , muzejima i crkvama. Pansion Michael udaljen je 40 km od grada Zadra.

www.tzzadar.hr